Fredagsfin

Fredag! Äntligen fredag!

Visst är det något speciellt med fredagar? En känsla av att man kan få lyx:a till tillvaron lite. Det betyder ju inte att man måste stanna hemma, man får springa på fredagar också.

Vad det betyder däremot, det är att när man känner sig redo, ja då kan man få äta lite extra god mat och skölja ner med en klunk gott. Så då kommer det här ett nytt mattips (med tillhörande vintips!):

Sweet chiligryta med fisk

En färgglad och god fiskgryta med smak!

Ingredienser 4 port v 13 Sweet Chiligryta med fisk
600 g fiskfilé, t ex sej eller hoki
2 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
2 purjolökar
smör
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 fiskbuljongtärningar
4 msk sweet chilisauce
1/2 tsk salt

Gör så här
Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Grovstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta tills de är mjuka, ca 5 min. Häll i vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningar och sweet chilisauce. Låt det koka upp. Smaksätt med salt. Lägg i fisken och låt det sjuda 3-5 min. Servera med kokt basmatiris.

Ett vin som passar väldigt bra:

Organic-bottle-Final Moselland Riesling Organic 2009
Art nr 5345
Pris 59 kr
Land Tyskland
Distrikt Mosel
Alkoholhalt 8,5%

Färg Blek, ljusgul färg
Doft Druvig doft med inslag av honung, päron och grön banan
Smak Halvtorr, ungdomlig, druvig smak med inslag av honung, päron och mandarin
Användning Serveras vid cirka
8° C till lättare rätter av fisk eller skaldjur, gärna med asiatiska inslag

Låt det väl smaka!!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s