Veckans mat

Veckans mat och drycktips kommer här!

v_18 kavring med vilttopping Kavring med vilttopping

Aptitretare med nordiska smaker. Servera till drinken eller som förrätt.

 

Ingredienser 16 st
100 g rökt viltkött, t ex renstek
1 1/2 dl Arla Köket crème fraiche
1 tsk osötad senap
3 msk hackad gräslök
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
8 skivor kavring
100 g löjrom

Gör så här
Hacka köttet och blanda med kvarg, senap, gräslök, salt och peppar. Tryck ut 16 rundlar av kavringen med hjälp av ett glas. Hit kan man förbereda. Lägg rensteksröran på bröden. Garnera med löjrom, gräslök och nymalen svartpeppar.
Tips! Är löjrommen för lös? Låt den rinna av genom en sil så blir den fastare och lättare att garnera med.

Och så vinet förstås:Candido-Duca-d'-Aragona.jpg

Candido Duca d’Aragona
Varunummer:
32347
Pris: 129 :-
Volym: 750 ml
Ursprungsland: Italien
Region: Apulien
Producent: Candido
Druva: Negro amaro, montepulciano
Färg: Medelhög intensitet, granatröd nyans.
Doft: Medelstor, varm med inslag av hallon och björnbär.
Smak: Medelfyllig, eldig och generöst jordgubbsbärig med tydligt inslag av ek.
Alkoholhalt: 13,5 %
Lagringsbarhet: 0-3 År:
Användning: De flesta rätter av nöt-, lamm- och fläskkött. Smakrika hårdostar.

Tillfällen: Festmiddag, Högtid, Ost & vinkväll, Present

Håll till godo och låt det väl smaka!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s