Fortfarande…
Fortfarande lugnt! Och det fortsätter vara det idag också. Ska strax dra i väg mot Centralen (i Stockholm) och åka hem. Sedan bär det av mot Ronneby och valparna! För att det inte ska vara helt tyst här på bloggen så tänkte jag göra en comeback för veckans mat och vintips! Håll till godo och smaklig spis! 😀
Spenatpannacotta med skaldjur
Fräsch pannacotta med lyxig topping.
Ingredienser 8 st
3 blad gelatin
2 1/2 dl Arla Köket vispgrädde
1 dl hackad, förvälld spenat
1 1/2 dl Arla Köket matyoghurt
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl skaldjur t ex räkor, kräftstjärtar, hummer
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
1/2 dl hackad persilja
Gör så här
Låt gelatinet ligga i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden i en kastrull. Ta från värmen. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Pressa vattnet ur spenaten. Rör ner spenat, mat-yoghurt, salt, peppar och vitlök. Häll smeten i 8 formar. Låt stelna i kyl minst 4 tim. Skär skaldjuren i bitar. Blanda olja, citron, persilja och skaldjur. Låt marinera ca 4 tim. Lägg skaldjuren på pannacottan och servera.
OM VINET
Stoneleigh Sauvignon Blanc
Varunummer: 6311
Pris: 99 :-
Volym: 750 ml
Ursprungsland: Nya Zeeland
Druva: Sauvignon blanc
Färg: Ljust gul med gröna reflexer.
Doft: Stor doft med inslag av passionsfrukt, kiwi, svartvinbärsblad och krusbär.
Smak: Torr, ungdomligt frisk, druvtypisk smak med inslag av sparris, svartvinbärsblad och krusbär.
Alkoholhalt: 13,5 %
Lagringsbarhet: 0-1 År:
Användning: Den friska syran i vinet passar bra till naturella skaldjur, pocherade fiskrätter samt syrlig ost som chevre/getost
Läs även andra bloggares åsikter om Ronneby, valpar, mattips, recept, vintips
Bra med matinspiration. Är det okej att inmundiga detta till frukost? 🙂
Ursäkta att svaret dröjde! Var ju tvungen att stämma av först… Jodå! Det funkar utmärkt till frukost. Tar man hela vinflaskan själv så är man garanterat igång ordentligt! (Åtminstone fram till lunch….) 😀