Det var länge sen sist…

… men nu är det dags igen!: Mat och vintipset! Det passar ju dessutom så bra eftersom jag själv kommer göra rätten i morgon fredag (efter att jag sprungit så klart!) Here we go:

Pizza ädel – ovanligt god!

Pizza med ädelost och endiver, toppad med parmaskinka och valnötter.

Ingredienser 4 portv_33 Pizza ädel

25 g jäst
2 ½ dl ljummet vatten, max 37°
2 msk Arla® smör-& rapsolja
½ tsk salt
6-7 dl siktat dinkelmjöl
Fyllning:
4 dl tomatsås för pizza eller pasta
2 endiver
140 g Kvibille® ädel
160 g lufttorkad skinka, t ex spansk Serranoskinka
50 g valnötter

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-& rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar. Red på tomatsåsen. Lägg endivblad på pizzorna och fyll bladen med ost. Grädda i 10-15 min. Toppa den färdiggräddade pizzan med skinka och valnötter.

OM VINET

campoviejo-reserva- Campo Viejo Reserva
Varu nr: 6083
Pris: 94 kr
Volym: 750 ml
Ursprungsland: Spanien
Region: Rioja
Producent: Bodega Campo Viejo
Druva: Tempranillo 80%, garnacha 10%, mazuelo 10%
Årgång: 2005
Färg: Granatröd färg.
Doft: En utvecklad doft fylld av mogna röda bär, plommon och viss vaniljton. Smak: Medelfylligt och friskt med en mogen kryddig smak och inslag av mörka bär och dill.
Alkoholhalt: 12,50 %
Användning: Smakrika kötträtter samt tex: fläskkarré eller lammkotletter, medelstarka ostar och tapas.
Tillfällen: Fest, Festmiddag, Grill, Hemmamys, Present

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 comments

  1. Pingback: För övrigt… « Är du helt bakom Götet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s