Intervju med en löpare – Christian

Intervju med en löpare (2010-07-19

Vem: Christian Anderberg
Ålder: 29
Vad: Löpare

När började du springa?
Jag har alltid varit aktiv med först fotboll i unga år, sedan tennis och kampsport fram till och 16-17 års ålder, men sen tog det helt slut. Startade egentligen med kontinuerlig löpträning julen (av alla tider på året) 2008.

Varför började du springa?
Egentligen för att transportera mig till pendeltåget som låg två kilometer bort. Det resulterade i att det blev lite omvägar på vägen hem från pendeln, sen att man hoppade av en station tidigare eller åkte nån för långt och ibland sprang jag alla 23 km utan att åka tåg.

Har du samma mål med löpningen idag?
Nu är målet att kunna springa igen 🙂 Femte rundan just avklarad och det känns fortfarande fint. Mitt stora mål ligger drygt ett år fram i tiden. Lidingöloppet 2011. Vill sätta en kanon tid där. Sen har vi ju ett annat lite större mål framför oss. STHLM-GTB…

Ett stort mål som du satte förra året var ju att springa Stockholm Marathon i år. Och du gick med i Team Stockholm Marathon. Det gick inte alltför bra?
I skrivandets stund så var det väl lite drygt en månad sen det var marathon. I sviterna efter 2009 års Lidingölopp så kärvade mitt knä och jag kom aldrig igång i tid. Gjorde ett försök i feb/mars men det sket sig efter 6-7 rundor.

Vad är nästa större mål?
Som sagt: Lidingöloppet 2011 samt den tuffa utmaningen ”Bakom Götet” Gick ju och blev cyklist också under våren och körde på något vis Vättern runt på 11 timmar och 49 minuter (effektiv tid strax under 10 timmar) Så Vättern ”sub10”, att alltså ta sig i mål på under 10 timmar är en målsättning.

Hur ser den perfekta löprundan ut för dig?
Måste medge att det var så länge jag sprang en ordentlig runda så minns inte. Men om man får drömma lite och låtsas att man är morgonpigg (vilket inte är fallet) så sticker man ut en helt kavlugn sommarmorgon kl 4 vid soluppgången och lunkar på en timme utan musik i öronen, bara ljuden från omgivningen! Och avslutar med ett dopp i mälaren.

Hur går det med rehabiliteringen? Börjar bli dags att komma igång snart?
Jag har kommit igång. Sprungit ett par 4,5:or (en 8km som var alldeles för lång för knäet) Samt cyklar ju numer som en galning 🙂 Jag tror och hoppas att det kommer hålla den här gången. Har inte så bråttom med tempot, dock mängden.

Hur kom det sig att du tyckte att det var en smart idé att haka på Peter och hans halvgalna plan att kuta till Göteborg?
Har jag någonsin sagt att det var en bra idé? Min första reaktion var nog något helt annorlunda om jag inte missminner mig. Nåt i stil med ”E du helt tossig brorsan!?” Men jag gillar utmaningar och jag tänkte också, kan du så kan väl jag. Sen så har väl vår far sagt att vi är dumma i huvudet (ungefär) och det är skäl nog att genomföra det. På bara vilja!

Till sist, vad är den bästa musiken i lurarna när du springer långt?
Iron Maiden – The Loneliness of the Long Distance Runner… SÅ KLART!
Och så till backträningen blir det ju Run to the hills!

Christian

 

 

 

Annonser

2 comments

  1. Pingback: Full speed! | Är du helt bakom Götet?
  2. Pingback: Helgen och mycket annat « Är du helt bakom Götet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.